I en hastighet opp mot 160–170 kilometer i timen vek ikke bilføreren for en ambulanse under utrykning. Nå er han fratatt førerkortet.

Mannen i 30-årene fra Østfold ble stoppet ved Nygård i Ås tirsdag ettermiddag.

– Bilføreren lå i venstre fil på E6 nordover da han fikk ambulansen i full utrykning bak seg. I seks-syv kilometer la ikke personbilen seg inn i høyre fil. Ambulansen var under full utrykking på vei til et av hovedstadens sykehus med pasient i bilen. Vi ser meget alvorlig på hendelsen, sier operasjonsleder Børge Løge ved Follo politidistrikt til Østlandets Blad.

Les også: Fikk fartsbort på E6, men nektet å betale: – Min gamle Mercedes går ikke så fort

I store hastigheter

Ambulansepersonellet har fortalt politiet at bilføreren i sin Mitsubishi ga gass i stedet for å legge seg inn i høyre fil.

– De har anslått hastigheten til å ha vært oppe i 160–170 kilometer i timen. Hva som vil stå i en endelig anmeldelse er foreløpig uklart, opplyser Løge.

Operasjonslederen tar det for gitt at politiet vil anmelde mannen både for hastighets- overskridelsen og for å ikke ha veket for et utrykningskjøretøy under utrykning.

Mange muligheter

– Vi hadde ingen patrulje på E6 da kjøringen skjedde. Sjåføren kjørte normalt da han ble stoppet ved Nygård. Han har sagt at han ikke hadde noen mulighet til å legge seg inn i høyre fil da han fikk ambulansen bak seg på grunn av mye trafikk. Ambulansepersonellet mener at han hadde mange muligheter til å legge seg inn og slippe dem forbi før han kom seg inn i høyre fil, sier operasjonslederen.

Millimeter fra å frontkollidere på E6 med eldre svensk dame på norskehandel

LES OGSÅ: Kjørte forbi ambulanse under utrykning